Miksi arvelen olevani hyvä aluevaaliehdokas.


3.1.2022


 

Toimiessani Tampereen yliopiston rehtorina tein vuosien saatossa useita rekrytointeja. Mielestäni paras kysymys  hakijoille oli  ” miksi ajattelet olevasi hyvä tähän tehtävään”. Henkilöt, jotka väittivät olevansa hyviä kaikessa, eivät olleet parhaita ehdokkaita. He olivat jotenkin liian ”valmiita” tehtävään, jota eivät vielä edes tunteneet. Päätin nyt kysyä itseltäni tuon saman kysymyksen. Miksi minä mukamas olisin hyvä ehdokas tulevaan hyvinvointialueen valtuustoon?
 

Myönnän nöyrästi, että en ole hyvä poliitikko. Kokemusta ei ole ja välillä harmittaa, kun hyvätkin asiat menevät pieleen politikoinnin vuoksi. Neuvottelutaitoa kyllä luulen omaavani.  Sosiaali- ja terveydenhuollon kentän tunnen varsin hyvin monista eri näkökulmista ja johtamisesta on tuntumaa. Palo- ja pelastustoimeen pitää perehtyä paremmin.
 

Sote valmistelut ovat kestäneet niin kauan, että olen ehtinyt olla niissäkin mukana pariin otteeseen. Olen kotisivuillani nostanut esiin lähinnä sellaisia kohtia, joiden toteutus uudistuksen tavoitteiden onnistumiseksi on äärettömän tärkeä. Tärkeintä on muistaa, kenen vuoksi tätä uudistusta teemme. Mielestäni Ihmisen vuoksi, hänen terveytensä säilyttämisen vuoksi, hänen sosiaalisen elämänsä onnistumisen vuoksi ja kaikki sovussa luonnon kanssa.
 

Kun nuo pidetään mielessä päällimmäisinä, niin on helpompi neuvotella ratkaisuista erilaisissa tilanteissa muistaen koko ajan, että vain hyvinvoiva henkilöstö pystyy antamaan parasta palvelua.

 Kaija Holli